Just great golf balls – No bullshit!

MEr OM GOLFBOLLAR

En golfboll består av olika delar. Det vi golfare ser, är endast det yttre skalet. Dess mönster, kallat dimples, skapar aerodynamiken som gör att golfbollen flyger. Skalet görs av olika material så som Ionomer, Surlyn eller Urethan.

Ett urethanskal gör att golfbollen får bra friktion mot skårorna i din klubba och skapar därmed spinn på golfbollen enklare. Urethan är lite dyrare, men det skapar bra känsla och ger goda egenskaper på bollen.

För 3-, 4- och 5-dels bollar, finns ett eller flera mellanlagersom tillsammans med kärna och skal ger golfbollen sina egenskaper.

Enkelt förklarat så står varje del/lager för sig, eller kombination med varandra, för en huvudegenskap. Typiska huvudegenskaper är:

Längd – Rakhet – Känsla – Spinn/Kontroll – Höjd (låg, medel eller hög bollbana)

Ju fler lager en golfboll består av desto fler egenskaper kan den ha. I kombination med exempelvis vilken svinghastighet och/eller vilken infallsvinkel din sving har, kan du få ut mycket mer av vissa golfbollar än andra. En mer avancerad boll behöver alltså inte vara rätt för just dig.

.

Vilken boll passar dig?
White Label GolfS tester

Våra golfbollar är noga testade i så kallade radarutrustning (Trackman, Flight Scope eller liknande). En sådan utrustning känner inte av vilken typ av golfboll (ex 2-dels, 3-dels etc) man testar utan ger bara ifrån sig ex antal värden. Dessa värden jämför vi sedan med de mest kända golfbollarna på marknaden. De bollar som vi väljer är alltid minst lika bra eller bättre men till ett lägre pris än motsvarande golfboll är på marknaden.

På detta sätt kan du som kund alltid vara trygg med att du får mer golfboll för pengarna när du väljer bollar från White Label Golf.