Spännande och viktig analys av golfbollar från MyGolfSpy

Läser du det här är du sannolikt medveten om vår synpunkt på golfbollar, dagens marknad och inte minst hur otroligt viktigt det är för ditt golfande att du spelar på rätt typ av boll. Därför vill vi varmt rekommendera MyGolfSpys kommande undersökning.

Är du en golfare som har koll på de olika bolltyperna som finns och vet precis vilken som passar just dig, och har därefter valt en specifik boll? Bra, då ligger du redan steget före en stor andel golfare. Men vet du med säkerhet att din boll verkligen är just den bollen tillverkaren säger att den är?

Det är det som MyGolfSpy kommer ta reda på i deras kommande undersökning där massvis av golfbollar kommer klippas isär för grundliga inspektioner. Och det handlar inte bara om själva uppbyggnaden av bollen, men också om kvaliteten. Exempel kan vara om det är en ren kärna eller om den är utblandad och full av diverse material som inte borde vara där? Är kärnan och lagren verkligen centrerade, eller kan samma bollmodell ha skillnader från boll till boll som gör att samma sving och samma bollträff kan få väldigt olika resultat vad gäller precision?

MyGolfSpy är kända för sina djupgående analyser av allt inom golf – bollar, klubbor, handskar, skor, kikare, allt – och arbetar helt oberoende och utan kopplingar till något golfmärke. De släpper årligen en Golf Ball Buyer’s Guide men säger själva att resultaten från denna kommande undersökning kan vara ännu viktigare.

För att besöka MyGolfSpy, klicka här.

Nedan kan du höra hur denna undersökning blev aktuell och några skräckexempel på vad som har hittats i diverse golfbollar. Eller vad skulle du säga om att hitta spår av bildäck?

Klicka här för att öppna videon i en ny flik.