Enormt tryck på golfen i Sverige!

Under dessa svåra tider är det många sporter som tvingas avstanna helt. Men på golfen är trycket större än på länge!

Den senaste veckan har media mer och mer börjat notera hur svenska folket drar sig till golfen nu när säsongen börjar dra igång på allvar. I SVT:s Morgonstudion (1/4) lyftes detta fram med en intervju från Bryngfjordens GK i Karlstad. Se klippet här!

Golfen kan på många sätt beskrivas som den perfekta sporten just nu. Alla riktlinjer för hur vi exempelvis ska undvika folksamlingar och närkontakt med främmande människor kan mycket enkelt följas ute på golfbanan. Samtidigt får vi aktivera oss ute i friska luften som under dessa ledsamma och svåra tider inte bara kan ses som väldigt viktigt för vår fysiska hälsa, men också vår mentala hälsa.

Som golfare kan vi se fram emot en solig sommar med en massa golfande! Men självklart måste vi alla vara uppmärksamma, försiktiga och noggranna, och tänka inte bara på oss själva men även alla andra medmänniskor som kommer vistas ute på banan.

Du som driver en golfklubb behöver vara beredd på en säsong med en otrolig mängd besökare, både nya som återkommande. Alla dessa golfare behöver få möjligheten att utöva sporten på ett säkert och korrekt sätt under rådande omständigheter.

Under 2020 kommer golfen vara extremt viktig för oss alla.